Het door Koos Alberts in 1991 geschreven boek "Vechten voor geluk". Hieronder staan een aantal passages uit het boek.

En dan werd Koossie bovenop een barkruk geplant, werd het muisstil en zong ik voor de zoveelste keer mijn eerste succesnummer. Met dubbel succes kun je wel stellen, want ik kreeg niet alleen applaus, maar ook wel een paar centen toegestopt. En daarna ging opa promt mee naar huis.

M'n eerste brommertje was een Berini, noemden we vanwege de bolvormige constructie een eitje. Dat motortje monteerde ik op de voorband van een autoped en zo sjeesde ik op m'n 'bromped' door Oost. Todat ik door de politie werd gepakt. Ik was uiteraard nog veel te jong en verzon een smoes. Zo vertelde ik de agenten dat ik die 'motorped' even van m'n vriend en latere zwager Corrie Dijkstra had geleend.Zij mee naar Corrie en die kreeg toen op z'n lazer, omdat hij mij op dat ding had laten rijden. Terwijl hij van niets wist. Was wel lachen, hoor.

In februari 1984 kwam mijn eerste single uit, 'Ik verscheurde je foto'. Voor het maken van het eerst plaatje hebben ze bij Red Bullet mijn eigen studioband gebruikt. Ik had de band zelf betaald, ik geloof dat het mij wel Hfl. 5.000,-- heeft gekost, maar Red Bullet heeft die kosten later aan mij terugbetaald.

Wel werden er in de bladen meteen vergelijkingen gemaakt. In de trant van de nieuwe Willy en Willeke, terwijl dat nooit de bedoeling is geweest. Nog sterker, Christa wilde eerst helemaal niet met me zingen. Ik heb haar echt over moeten halen om het te doen. Maar leuk vond ik het wel. En nog uiteraard!

Het boek "Vechten voor geluk" is verschenen bij uitgeverij Hoeben bv uit Hierden. De foto op de omslag is van Govert de Roos uit Amsterdam.