Selecteer een pagina

1983-1984

Ras-Amsterdammer Koos Krommenhoek breekt pas op 37-jarige leeftijd door met het inmiddels tot klassieker uitgegroeide lied ‘Ik Verscheurde Je Foto’. Het verhaal gaat dat Koos Alberts als jongetje van zeven jaar oud er op uit gestuurd werd om zijn opa uit de kroeg te halen. Maar opa ging pas met hem mee als ‘Koosje’ een liedje voor hem had gezongen. Kleine Koosie ging dan op de kruk staan in het café ‘Het bruine paard’ om opa’s lievelingslied ‘Oh mein papa’ te zingen. Hiervoor kreeg hij van de andere stamgasten een paar centen, wat altijd goed was voor lekkere duimdrop. Aanvankelijk treedt Koos op tijdens bruiloften, feesten, op campings en in Amsterdamse kroegen.Tot het moment dat iemand van de voetbalvereniging hem in 1983 opgeeft voor een talentenjacht die wordt gehouden in de ‘Casa Rosso’ te Amsterdam. Koos wordt 2e en Tineke de Nooij adviseert hem om met eigen nummers te komen. Via zijn buurman krijgt hij een boek met tekstschrijvers en zoekt iemand die in de buurt van St. Pancras woont, destijds zijn woonplaats. Hij komt uit bij Peter de Wijn en belt hem op, en verteld hem dat hij net zo zingt als Willy Alberti en Andre Hazes. Peter heeft nog een lied voor hem op de planken liggen; ‘Ik verscheurde je foto’ en hij neemt het nummer op met Bart v.d. Post. Koos gaat met zijn demo naar Willem van Kooten (alias Joost den Draaijer) en die voorspeld hem een grote hit. Hierdoor kan Koos een contract tekenen bij platenmaatschappij C.N.R.Toch wordt ‘Ik verscheurde je foto’ in het begin niet echt gedraaid op de landelijke radio en TV tot het moment dat Alberts’ 2e single ‘Gisteren heeft zij mij verlaten’ uitkomt en Koos’ carrière in een stroomversnelling komt. Veronica begint ‘Gisteren heeft zijn mij verlaten’ te draaien en de TROS pakt het inmiddels al een paar maanden uitgebrachte single ‘Ik verscheurde je foto’ op. Als Koos dan ook nog de kerstsingle ‘Waarom ben ik met kerstmis zo allleen’ uitbrengt, breekt hij alle records. Hij staat met 3 stijgende singles tegelijk in de TOP 10. Dit levert hem een vermelding op in het vermaarde ‘Guiness Book of Records’.Een record dat anno 2005 nog niemand heeft weten te verbreken. De bij de gewone mensen zeer geliefde volkszanger behaalt binnen een week goud en platina met het in november uitgebrachte titelloze debuutalbum, waarvan er bijna 200.000 van over de toonbank gaan. Een ster is geboren en dat terwijl het voormalige straatschoffie Koos Krommenhoek uit de Amsterdamse Jordaan eerst als anonieme metselaar in de bouw werkte en vervolgens een snackbar runde in het Noord-Hollandse dorp Sint Pancras. In het eerste jaar doet hij zelfs 500 optredens kris kras door Nederland en België, en behoort hiermee tot een van de meest geboekte artiesten van Nederland. Niet onbelangrijk om te vermelden is, dat dankzij de doorbraak van Koos Alberts, het Nederlandse lied, wat op dat moment in een dipje zat, weer mateloos populair is!

1985

Alberts brengt het album ‘Ik zal Je Nooit Vergeten uit’. Het succes wordt moeiteloos geprolongeerd en ook dit album wordt met goud bekroond. Op dit album is ook een duet met Koos’ dochter Christa terug te vinden. Koos is inmiddels tot het interieur gaan behoren, van vele muziekprogramma’s, zoals ‘Op volle toeren’ en ‘Nederland Muziekland’. Koos is ook veelvuldig te lezen in ‘de bladen’, maar ook in de dagbladen is hij een veelvuldig onderwerp. Het wordt al snel duidelijk dat Koos, zeker geen eendagsvlieg is!

1986

De zeer productieve Alberts brengt twee albums in één jaar uit, te weten ‘Koos Alberts 3’ (dat pas veel later tot de gouden status bereikt) en ‘Kerst Met Koos’, waarmee Alberts zich op het hoogste niveau weet te handhaven, want ook dit album wordt met goud bekroond.Ter gelegenheid van het album ‘Koos Alberts 3’, krijgt Koos samen met Andre Hazes een special bij VERONICA die wordt opgenomen in Monnickendam. De twee volkszangers zingen ook nog twee duetten, waarmee zij zingend een einde maken aan alle geruchten, dat ze vijanden zouden zijn. Ook neemt Koos het duet ‘Ik wil altijd bij jou zijn’, met Corry Konings op. Deze single gooit wederom hoge ogen in de hitlijsten.

1987

Na het singlesucces van het gouden duo ‘Corry & Koos’, wordt er besloten om een geheel duettenalbum op te nemen. Het duo krijgt een special op de TROS, en het album gaat ruim 85.000 keer over de toonbank. Van dit album zijn er in de loop der jaren, maar liefst 6 versies verschenen, dus de exacte verkoopcijfers zijn niet bekend. Ook neemt Koos zelf weer een eigen album op, met liedjes geschreven door vele bekende zangers van Nederland; o.a. Jan Keizer, Saskia en Serge (Trudy en Ruud Schaap) en George Baker (Hans Bouwens). Maar voordat dit album uitgebracht kan worden wordt Koos’ zegetocht wreed verstoort op die beruchte nacht van 28 op 29 oktober. Als hij op zijn terugweg van een optreden van de weg raakt en hij met zijn Mercedes tegen een boom belandt op nog geen 200 meter van zijn huis in zijn voormalige woonplaats Hierden in Gelderland. Koos heeft een dwarslaesie en is vanaf z’n borst verlamd. Nadat hij is gereanimeerd en 10 weken aan de beademing heeft gelegen, gaat Koos naar het revalidatiecentrum ‘ ’t Roessingh’ in Enschede.De vermoedelijke oorzaken van het ongeluk is een combinatie van oververmoeidheid en slecht zicht op het dek. Zijn ongeluk is een schok voor een groot deel van de Nederlandse samenleving en bijna iedereen denkt dat het gedaan is met Koos Alberts als zanger. Zijn vele fans, blijven echter wèl geloven in Koos, opmakend uit het feit dat hij meer dan 185.000 steunkaarten en honderden bloemstukken krijgt. Ook de media-aandacht is immens.

1988

Platenmaatschappij CNR brengt na aandringen van Alberts zelf de in 1987 reeds opgenomen langspeler met de door André van Duin bedachte titel ‘Het Leven Gaat Door’ uit. De plaat scoort weer binnen een week goud en platina, voor de verkoop van meer dan 180.000 exemplaren. De veelzeggende single ‘Eenmaal Kom Jij Terug’ behaalt de tweede plaats in de top 40 en ook ‘Zijn ’t je ogen’ wordt een regelrechte hit. In dit jaar ontvangt Koos ook de ‘Veronica-Award’, voor de meest populaire Nederlandse artiest. Deze award wordt uitgereikt tijdens een weergaloze show, waarbij menig traantje vloeit. Ook Koos’ fanclub groeit gestaag en behoort met een ledenaantal van ruim 3500 tot de grootste fanclub van Nederland.

1989

De op en top sportman, die nog nooit gerookt of gedronken heeft, keert na een lange periode van revalidatie terug in de Nederlandse showbizz, zij het in een rolstoel en met een veranderd stemgeluid. Het scherpe randje is er van af, want hij beschikt nog slechts over één stemband, de andere is verlamd.Van zijn platenmaatschappij C.N.R., ontvangt Koos de C.N.R.-Award omdat er van hem meer dan een half miljoen platen zijn verkocht. Ook brengt hij brengt in dit jaar het album ‘Nog vele jaren’ uit, die ook de gouden status bereikt. De verkoop van meer dan 50.000 exemplaren is het bewijs dat de fans nog steeds houden van Koos’ stem.Koos ontvangt ook de ‘Gulden Vedel’, een jaarlijkse onderscheiding aan een artiest wiens platen het meest gedraaid zijn in de dansscholen. Hij krijgt deze prijs voor het lied ‘Zijn ’t je ogen’.

1990

Alberts doet een uitgebreide comebacktournee in het Nederlandse theatercircuit, met uitverkochte zalen. Met als klap op de vuurpijl een optreden in het Amsterdamse Concertgebouw. De opnamen van dat concert verschijnen op het album ‘Koos Alberts live’. Dat nog vele mensen willen nagenieten van dit concert blijkt wel uit de platenverkoop. Ook van dit album worden er ruim 50.000 verkocht en behaald wederom de gouden status. Ook de Tv-registratie, die wordt uitgezonden door de TROS, is goed voor een miljoenenpubliek!!

1991

Met producers Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg neemt Alberts de single ‘Eenmaal In Je Leven’ op, voorloper van het album ‘Zolang Je Van Geluk Kunt Dromen’. Deze single wordt een grote TOP-40 hit. De nummers ‘Geen Mens Zal Ooit Mijn Tranen Zien’ en ‘Ik Zal Er Altijd Voor Je Wezen’ worden bescheiden hits. Voor het eerst schrijft Alberts zelf ook een aantal teksten. Er worden van dit album ruim 70.000 exemplaren verkocht en dus met goud bekroond. Koos Alberts is het eerste grote succes voor het producers duo, die hierna dan ook gelijk hun naam gevestigd hebben in de vaderlandse muziekbusiness. Na aandringen van vele fans, om Koos’ memoires eens in boekvorm te laten verschijnen, komt er in dit jaar zijn autobiografie uit, die de titel ‘Vechten voor geluk draagt’. Edward van Liemt is de schrijver die Koos’ verhaal fantastisch vertaald.

1992

Alberts start aan het einde van dit jaar alweer zijn 3de theatertournee, die net als voorafgaande tournees weer zeer succesvol is. Inmiddels zijn Koos en Joke zijn alweer 25 jaar getrouwd. Deze mijlpaal wordt gevierd met een groot feest waarbij ook de fans aanwezig mogen zijn.

1993

Koos gaat door en brengt het album ‘Wat Ik Je Zeggen Wil’ uit. De CD haalt de gouden status. De single ‘Wanneer Je Alles Hebt Verloren In Je Leven’ wordt een TOP-30 hit. Ook krijgt Koos een show bij de TROS ‘Vocaal Centraal’ genaamd, waarbij alleen maar de crème de la crème van zingend Nederland komt. In deze show zingt Koos zijn grootste hits en nummers van zijn nieuwe album. Ook zingt hij duetten met Danny de Munk, Benny Neyman en met zijn gezin. Deze Tv-registratie zorgt ervoor dat miljoenen Nederlanders aan de buis gekluisterd zitten. Ook brengt Koos zijn 2de kerstalbum ‘Mijn mooiste kerstfeest’ genaamd uit, waarop het duet met zijn gezin ‘Waar blijft de tijd’ is terug te vinden. Dit album behaald pas veel later de gouden status.

1994

Koos zit dit jaar 10 jaar in het vak en dat mag absoluut niet ongemerkt voorbij gaan. In Central Studios in Utrecht, heeft Koos een brunch met 600 fans. Na deze brunch geeft Koos een weergaloos optreden voor 1100 uitzinnige fans. Ook komt er een verzamelaar uit, simpelweg ’10 jaar Koos Alberts’ genaamd.

1995

Het album ‘Samen Terug Naar Mokum’ bevat een aantal succesvolle Amsterdamse medleys, die de bekende oude Amsterdamse liedjes weer nieuw leven doet in blazen. Het album zorgt echt voor een waar ‘feest der herkenning’. De single ‘Amsterdamse hitmedley’ behaalt de Top-40 en van het album worden er ruim 50.000 verkocht en dus bekroond met de gouden status.

1996

Met de single ‘De Zomerzon’ een duet met Yvon, de zangeres uit zijn begeleidingsband ‘Frontline’ scoort Alberts weer een Top-40 hit. De samenwerking tussen Koos en Yvon, mag helaas niet lang duren. Yvonne sterft veel te vroeg, ze is pas 30 jaar.De single ‘Een Echte Kameraad’ ,eveneens een duet, nu met Alberts’ zoon Dave,blijft steken in de tipparade. Het album behaalt net niet de gouden status.Koos geeft in dit jaar ook zijn afscheidstournee. De bladen suggereren dat Koos gaat stoppen met zingen, maar aan deze geruchten wordt snel een einde gemaakt. Koos stopt weliswaar met tournees, maar hij blijft wel nog optredens verzorgen in het land.

1997

Het alweer negentiende album ‘Achter de Wolken Schijnt De Zon’ wordt opgenomen met producer van het eerste uur Bart van der Post, maar levert geen singlesucces op. In het populaire TROS muziekprogramma ‘Let’s make music’, is Koos de hoofdgast. Er wordt door presentatrice Marga Bult teruggeblikt op Koos’ carrière en hij wordt in het zonnetje gezet ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag.Samen met vriend en adviseur Jan Rijken opent Koos Alberts ondertussen een eigen assurantiekantoor, ‘Koos Alberts verzekeringen’, te Harderwijk. “Ik weet als geen ander waarom mensen zich moeten verzekeren,” zegt hij. “Door mijn ongeluk heb ik zoveel meegemaakt met verzekeringen dat ik heb besloten mensen te helpen en te adviseren samen met mijn zoon Dave”.

1998

Het album ‘Koos Alberts Zingt Hollandse Hits’ komt in mei uit. Van dat album wordt de single ‘Hollandse Hitmedley’ getrokken. Ter gelegenheid van het wereldkampioenschap voetbal verschijnt ‘Voetbalmedley WK ’98’. Het album ‘Mijn Mooiste Kerstfeest’ scoort als vanouds en behaalt de gouden status.

1999

De single ‘Echte Vrienden’ is de aankeiler voor de verzamelaar 15 Jaar Koos Alberts . Op dit album staan 32 hits en 4 nieuwe nummers. Het geeft een goed beeld weer van Koos’ glansrijke carrière. Zijn platenmaatschappij laat dit jubileum niet ongemerkt voorbij gaan, en Koos krijgt dan ook een gouden plaat uitgereikt door Arcade.

2000

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen ontvangt Koos Alberts het lintje Ridder In De Orde Van Oranje Nassau. Alberts werkt inmiddels samen met de producers Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg, waarmee hij het album ‘Kleine dingen in ’t leven’ opneemt. Op het hippe Lowlands-festival is Alberts speciale gast in de Foxtrot-tent.

2001

Het album ‘Rondje Hollands’, is eigenlijk een opvolger van ‘Koos Alberts zingt Hollandse hits’ en bevat een medley van 60 bekende Nederlandse liedjes.Koos verbaast Nederland, door een spraakmakende reclamespot voor Achmea. In deze spot is een ‘lopende’ Koos Alberts te zien. Helaas, wordt vreugde verstoord, als op het einde van de spot de tekst ‘Deze beelden berusten niet op de werkelijkheid’ verschijnt. De spot roept vele emoties en reacties op in het land. Koos schenkt zijn verdiensten, 45.000 euro, aan de kliniek die onderzoek doet naar dwarslaesie.

2002

Het album ‘Rondje Hollands deel 2’ is uitgekomen en bevat net als deel 1 een medley van bekende Nederlandse hits. Chiel Montagne start de show ‘Mooi was die tijd’, waar hij met diverse artiesten, die vroeger in zijn show optraden, door het land trekt. Koos is de absolute hoofdact van deze show, niet verwonderlijk is dan ook dat alle zalen en feesttenten afgeladen vol zitten.

In 2003 is het zover…. 20 jaar Koos Alberts. Dus tijd voor een nieuw legendarisch album; ’20 jaar Koos Alberts, ’n Legende’. Al zijn grootste hits, evergreens en meezingers zijn verwerkt in een aantal hitmedleys, waaronder ‘Ik Verscheurde Je Foto’, ‘Gisteren Heeft Zij Mij Verlaten’ en ‘Zijn ’t Je Ogen’. ’20 jaar Koos Alberts, ’n Legende bevat’ verder nog eens negen nieuwe liedjes waaronder ’n duet met Frans Bauer. Hiermee komt voor beiden de droom uit samen een lied te zingen over hun vriendschap voor het leven. Ook het duet met de Waalwijkse zangeres Carool past perfect op dit album. Ook verschijnt er een DVD, die dezelfde titel draagt als het album. Op deze DVD staat de zangcarrière van Koos in vogelvlucht weergegeven, met prachtige archiefbeelden. Niet alleen op CD-gebied is Koos enorm populair, maar ook op DVD-gebied. De DVD gooit namelijk hoge ogen in de muziek DVD Top-30. De TROS zendt een special uit omtrent het 20-jarig jubileum.Ook treedt Koos voor de 2e maal op bij het Lowlands-festival en laat 20.000 uitzinnige jongeren genieten van zijn grootste hits. Koos’ album van de uit 125 bestaande CD-serie ‘Hollands glorie’ is, met 10.000 exemplaren, het meest verkochte. Hetgeen voor zo’n soort album een unieke prestatie is. In dit jaar sluit Koos met Mercator-reizen een uniek contract. Hij verzorgd maar liefst 60 optredens onder de naam ‘Koos Alberts show’. Een show die wordt gekenmerkt met gezelligheid en volle zalen. Koos Alberts: al twee decennia een fenomeen voor het oer-Hollandse Levenslied!

2004 is een relatief rustig jaar voor de Amsterdamse hitzanger. In tegenstelling tot andere jaren verschijnt er geen CD met nieuw repertoire, wel verschijnen er 2 compilatie CD’s en 1 DVD. Het is wel een jaar van onderscheidingen, uit handen van Henk Geels (evenementen) ontvangt hij een oorkonde voor zijn 20-jarig jubileum als succesvol artiest. Chiel Montagne reikt Koos, tijdens het Mega Piratenfestival, een prijs uit voor de verkoop van meer dan 1 miljoen CD’s. Dit aantal is enkel gebaseerd op de verkoopcijfers van CD’s die bekend zijn, dus de verkoop van singles en de vele compilatie CD’s is hierbij niet inbegrepen! Verder treed Alberts, zoals hij al meer dan 20 jaar doet, op voor volle zalen en feesttenten in Nederland en België. Zo treed hij onder andere op in de Amsterdam Arena, tijdens het TROS jubileumfeest, en laat hij 50.000 mensen op de tribune en bijna 2 miljoen kijkers thuis, genieten van zijn fameuze hitmedley!

2005

Koos haalt dit jaar weer ouderwets de koppen van de dagbladen en tijdschriften. Niet omdat hij weer de zoveelste gouden plaat heeft behaald, maar omdat hij tijdens een fotosessie, bij een bepaalde pose, zijn been breekt. Het nieuws zorgt voor de nodige commotie en velen denken dat het een grap is. De zanger herstelt snel en hoeft slechts 1 optreden af te zeggen.

Koos tekent een contract bij platenmaatschappij ‘Studio one’ en brengt in samenwerking met Bart van der Post en Henny Thijsen de CD ‘Net als vroeger’ uit, dat oude tijden weer doet herleven. Ter promotie van het album is Koos o.a. tijdens een aantal grote TROS evenementen te bewonderen op de TV. Verder is hij één van de hoofdgasten tijdens de opening van ‘TV Oranje’, een Tv-station dat 24 uur per dag nationaal product uitzend.

2006

Dat Koos niet alleen in Nederland mateloos populair is, bewijst hij tijdens het Schlagerfestival in het Ethias Arena te Hasselt, waarbij 16.500 Belgen luidkeels ‘Ik verscheurde je foto’ meezingen. De zanger krijgt een overweldigend applaus, zoals hij gewend is. De zanger start een eigen platenlabel ‘Alberts music’, waaronder hij ook zijn eigen CD ‘Even dicht bij jou’ uitbrengt. Dit weer in samenwerking met Bart van der Post en Henny Thijsen. Alberts wil ook jong talent de kans geven om onder zijn label een CD uit te brengen. Tevens verschijnt de DVD ‘Net als vroeger’, waarmee Koos onder het genot van zijn geweldige stem u meeneemt naar de mooiste plekjes van Nederland!

2007 is een jaar dat voor Alberts gekenmerkt wordt door jubileums; 60 jaar geworden, 40 jaar getrouwd met Joke en 25 jaar artiest.
Uit handen van Henk Geels evenementen ontvangt hij een oorkonde voor zijn 25 jarige jubileum als succesvol artiest. Tijdens de Belgische fanclubdag in Arendonk wordt Koos blij verrast door de organisatie van de ‘Walk of fame’ van Rotterdam. Trouwe fan Jessica Leppens heeft Koos opgegeven, omdat zij terecht vindt, dat hij een eretegel verdient op dit plein. De commissie denkt hier hetzelfde over en zodoende geschiedde.

2008 is een veelbewogen jaar voor de Amsterdamse hitzanger. Cineast Paul Molijn maakt een documentaire over het veelbewogen leven van Koos. De documentaire krijgt de veelzeggende titel ‘Vechten voor Geluk’. Het portret geeft een indrukwekkende inkijk van Koos als straatschoffie in de Amsterdamse Jordaan tot aan het moment dat hij een beroemde zanger wordt en het verloop daarna. Uiteraard wordt er ook uitgebreid stilgestaan bij het dramatische auto-ongeluk in 1987 en alle ingrijpende gevolgen daarvan. De documentaire wordt uitgezonden door de TROS en houdt meer dan 1 miljoen kijkers gekluisterd aan de buis. Het vormt hiermee een van Nederlands best bekeken documentaires ooit uitgezonden. De documentaire maakt veel emoties los in Nederland en België. Het kan dan ook niet uitblijven dat deze documentaire op DVD wordt uitgebracht door de grote filmproducent ‘Warner Bros’. Alberts is ter promotie hiervan o.a. te gast bij ‘De Wereld draait door’ en Max TV.
Ook verschijnt er dit jaar weer een CD die eveneens de titel ‘Vechten voor Geluk’ draagt. Koos zingt voor dit album zijn grootste hits opnieuw in en er zijn nieuwe nummers op het album terug te vinden. Het album verschijnt op het label van Johnny Hoes ‘Telstar’. Adri-Jan Hoes, de zoon van Johnny, schrijft het nummer ‘Samen Vechten’.
Tevens verschijnt de ‘Koos Alberts TOP 100’ in een 5-CD box.

2009

Koos doet nog volop promotie voor zijn nieuwe album ‘Vechten voor geluk’ en doet verschillende regionale en nationale radio en TV stations aan.
In het SBS 6 programma ‘Fans’ wordt de 26-jarige Joost Driessen gevolgd. In het portret komt de liefde van de fans voor Koos, maar ook zeker de liefde voor de fans van Koos duidelijk naar voren. Mede dankzij Koos’ liefde voor zijn fans heeft hij nog altijd een grote schare fans.

2010

Alberts treedt met grote regelmaat op in Nederland en België. Het met goud en platina bekroonde comeback album ‘Het leven gaat door’ wordt opnieuw uitgebracht. Ook wordt het met goud bekroonde album ‘Corry & Koos’ uit 1987 voor de 10e keer opnieuw uitgebracht!
In het NPO 1 programma ‘Telegraaf Kerstconcert’, brengt Koos zijn top-10 hit, ‘Waarom ben ik met Kerstmis zo alleen’ ten gehore.

2011

Koos’ neef Pierre van Dam en Andre Hazes’ neef Stanley Hazes nemen de single ‘Ode aan..’ op. Deze single bevat een medley van de grootste hits van Koos en Andre. Koos is te zien in de clip van deze single en reikt tevens het eerste exemplaar uit. SBS 6 Shownieuws doet verslag.
De avond voor zijn 64ste verjaardag is Koos te zien het TV-programma ‘Madiwodovrijdagshow’ van Paul de Leeuw. Filemon Wesselink komt hem thuis taart brengen.
Zijn 64ste verjaardag viert hij bij het MAX programma ‘KoffieMax’.

2012

EO programma ‘Hoe is het toch met’ blikt samen met Koos terug op 1987, het jaar van het dramatische auto-ongeluk. Presentator Bert van Leeuwen keert met Koos terug naar de plek des onheils.
Verder is Koos te gast in het TROS programma ‘Ali B op Volle Toeren’. Aan Koos wordt de rapper Nino (Jack London, Nino Trustfull) gekoppeld. Het wordt snel duidelijk dat dit een goede keuze is geweest. Koos en Nino hebben meteen een klik met elkaar. Hun levensverhalen spreken elkaar erg aan. Nino maakt een rap van Koos’ grootste hit ‘Ik verscheurde je foto’ en Koos maakt samen met Emile Hartkamp een levenslied (genaamd ‘Wat geweest is, telt niet meer’) op Nino’s rap ‘Lucifer’. Beiden nummers steken met kop en schouder boven de rest van de versies van dat seizoen uit. Beiden versies worden de meest populaire songs van dat seizoen, waarop de fans wekenlang hebben kunnen stemmen.
Koos is ter promotie van ‘Ali B op Volle Toeren’ te gast bij ‘De Wereld draait Door’.
Verder brengt Alberts de single ‘Geef mij al jouw zonneschijn’ uit, waarmee hij o.a. bij de TROS te zien is.

2013

Een jaar van optredens en diverse TV opnames. In dit jaar wordt er druk gewerkt aan plannen voor het jaar 2014, waarin Koos zijn 30-jarige jubileum zal vieren.

2014

Inmiddels is het 30 jaar geleden dat Koos zijn grote nationale doorbraak heeft beleefd. Een jubileum die uiteraard niet onopgemerkt voorbij wordt gegaan. Koos neemt na 27 jaar weer een duet op met Corry Konings. Het duet ‘Die mooie tijd’ genaamd gooit hoge ogen in de nationale hitlijsten. Ook komt de 2-CD ’30 Jaar Koos Alberts’ uit en keert hij terug naar zijn roots, de platenmaatschappij C.N.R.
De 2-CD bevat 1 CD met nieuw materiaal, met o.a. duetten met Corry Konings, Carool en John de Bever en 1 CD met zijn allergrootste en mooiste hits.
De TROS zendt een special uit rondom zijn jubileum en bij het RTL4 programma
‘RTL Late Night’ vertelt Koos over de ups en downs van deze mijlpaal.

Als afsluiting van dit prachtige jaar geeft Koos een groot concert in zijn huidige woonplaats Harderwijk, samen met o.a. zijn muzikale vrienden; Corry Konings, Jannes, Peter Beense, Willem Barth en John de Bever. Tevens zingt hij ontroerende duetten met dochter Christa, zoon Dave en kleindochter Tessa.

2015

De ondernemers van Harderwijk/Hierden schenken Koos een bronzen borstbeeld. Dit doen ze omdat ze bijzonder trots zijn op hun beroemde inwoner en uit respect voor Koos’ doorzettingsvermogen en inzet voor de samenleving.
Eigenaar van feestartiesten.nl, Bert Schenau (Stefan Storm) roept de ‘Koos Alberts Award’ tot leven. Deze award is een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent, een bekroning voor de populairste zanger en zangeres of voor het beste album of single van dat jaar. Koos als nog levende legende en icoon voor het Nederlandstalige levenslied, is als geen ander geschikt om zijn naam hieraan te verbinden.
Een miniatuur van Koos’ bronzen beeld betreft de award en tevens is er aan de hoofdprijs een geldprijs verbonden, waarmee de winnaar een single kan bekostigen.
De winnaar van 1ste award editie is zanger René Eshuijs. Verder zijn er o.a. awards voor Jannes, Django Wagner en Ancora. SBS 6 Shownieuws doet verslag.

2016

Koos komt begin van dit jaar helaas minder positief in het nieuws. Koos wordt opgenomen in het ziekenhuis met een dubbele longontsteking en blaasontsteking. Een longontsteking is sowieso gevaarlijk, maar zeker voor iemand met een dwarslaesie. De boulevard programma’s, de tijdschriften en dagbladen besteden veel aandacht aan de ziekenhuisopname en er zijn grote zorgen omtrent Koos’ gezondheid. Gelukkig herstelt Koos goed en kan hij optreden op de fanclubdag in het Belgische Arendonk, die Stan en Anny Caers al jaren fantastisch organiseren.
Samen met zijn neef Pierre van Dam neemt hij de single ‘Echte vrienden’ op. In dit duet zingen beiden neven over hun familieband en over hun vriendschap. In de clipopname is het plezier van beiden duidelijk te zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat deze single wekenlang hoog genoteerd staat in o.a. de Oranje TOP 30. Beiden doen diverse radio en TV optredens ter promotie van deze single.
In november wordt de 2e editie van de ‘Koos Alberts Award’ gehouden. Na wekenlang voorrondes gedaan te hebben, door alle provincies van Nederland, is er weer een selectie gemaakt voor de 2 editie. De hoofdwinnaar van deze editie is Dirk Meeldijk. Verder zijn er awards voor o.a. Andre Hazes Jr., Willeke Alberti en Jannes. De oeuvreprijs gaat naar Ronnie Tober, die al meer dan 55 jaar actief is op het podium. SBS 6 Shownieuws doet verslag en alle boulevard bladen zijn aanwezig.
Tijdens deze editie wordt bekend gemaakt dat volgend jaar ook een borstbeeld van Koos’ vrouw Joke onthuld zal worden. Immers zonder Joke zou Koos’ carrière heel anders gelopen zijn. Tevens wordt Joke de ambassadeur voor de ‘Mantelkring’ in Nederland, omdat zij als geen ander weet, na bijna 30 jaar, wat mantelzorg inhoudt. Joke zal haar bekendheid in gaan zetten om landelijke aandacht te vragen voor het initiatief van de Mantelkring. De Mantelkring geeft mantelzorgers de gelegenheid om echt iets voor zichzelf te doen, iets waarbij de zorgvrager niet betrokken is.
In het EO programma ‘De Kist’ vertelt Koos over zijn beleving van de dood. Het wordt een zeer aangrijpend portret.
In het Belgische Mol sluit Koos het jaar af met 9 uitverkochte Kerstshows.

2018

In de zomer 2018 werd er blaaskanker bij Koos geconstateerd. Eind augustus 2018 werd hij hiervoor geopereerd in het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Bij deze operatie werd zijn blaas verwijderd. Vanwege complicaties werd hij op 6 september opnieuw geopereerd. Op 28 september 2018 overleed hij in het ziekenhuis op 71-jarige leeftijd. Op 1 oktober werd Koos Alberts postuum onderscheiden met de Helden Oeuvreprijs tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards. De organisatie liet weten dat die beslissing al voor zijn dood was genomen, omdat hij heel veel heeft betekend voor de Nederlandstalige muziek.

Op 4 oktober konden alle fans en betrokkenen afscheid van Alberts nemen bij Crematorium Amersfoort in Leusden. Een dag later werd hij in besloten kring herdacht en gecremeerd.

Postuum

Zijn vrouw Joke ontplooide na zijn dood vele activiteiten om de herinnering aan hem levend te houden. Begin 2019 werd de niet eerder uitgekomen single Een Amsterdammer postuum uitgebracht. Het nummer werd speciaal voor Koos geschreven door René Karst. Daarnaast nam Tessa Bouwmeester, de kleindochter van Alberts, deel aan het programma All Together Now. Voor een honderdkoppige jury zong Bouwmeester het nummer Zijn ’t je ogen. Hiermee werd meteen een ode gegeven aan de net overleden volkszanger.

Dochter Christa bracht een jaar na zijn overlijden het boek ‘De kracht van liefde‘ uit. Het prachtige boek werd in de eerste druk uitverkocht. (2500 expl.) en de tweede druk werd gedoneerd aan goede doelen zoals het KWF, revalidatiecentrums, Dwarslaesie Organisatie Nederland en de Voedselbanken. Het boek is gratis online te lezen op deze website.